Kórustalálkozó (2000-10-20)

A hét végén ismét észak-magyarországi kórusok adnak randevút egymásnak a megyeszékhelyen. A Megyei Művelődési Központ, a Cantus Agriensis Kamarakórus és az Agira Vegyeskar közös szervezésében lebonyolított kétnapos rendezvény október 20-án 15 órakor ifjúsági kórushangversennyel kezdődik az MMK-ban., majd Buday Péter, a KÓTA elnöke mond köszöntőt.

Vasárnap 11 órától ugyanitt karvezetői konferencia kezdődik, amelynek témája: a kodályi álom megvalósításának lehetőségei. Délután 14 órakor női és vegyeskarok lépnek színpadra. A fellépők között szerepel az Agria Vegyeskar, a Kömlői Női kar, a Hidaskürti Nőikar, a Bárándi Nőikar, a jászberényi Harmónia Pedagógus Énekkar, a mezőtúri Petőfi-dalkör, az Izsáki Városi Vegyes Kar, Tokaj város Vegyes Kara, a zselízi Franz Schubert vegyes kar, a tatabányai Bárdos Lajos Vegyeskar, Karcag Város Vegyeskara, valamint a Cantus Agriensis és a Cardinal Mindszenty énekkar.
A közönség hétfőn 11 órakor a Dobó téren láthatja és hallhatja a karcagi vegyeskart, este 8 órakor a Servita-templomban pedig a Szlovákiából érkezett zselízi énekkart.