A Koronázási mise volt a szép sorozat fináléja (1999-08-14)

A komolyzene hívei újabb élménnyel gazdagodtak

Csütörtökön este a Bazilikában fejeződött be az a kilenc estén végigvonuló hangversenysorozat, amit Ünnepi hetek a barokk Egerben címen rendezett a Megyei Művelődési Központ.

A zárókoncert színvonala -a korábbiakhoz hasonlóan – minden igényt kielégített, a fokozott érdeklődésre jellemző, hogy a hivatalos kezdés előtti percekben még hosszú sorban várakoztak belépésre a komolyzene barátai. Bizonyára többeket vonzott már csupán az, hogy a világhírű operaénekes Gregor József is közönség elé lépett, énekes szólistaként Hegyesi Hudik Margit, Szabó Bernadett, Daróczi Tamás kapott még szerepet a műsorban.
Hegedűvel Lengyel Barbara működött közre a Miskolci Virtuózok kamarazenekarának kíséretében, akik Gergely Péter Pál karnagy vezényletével Beethoven- és Mozart-műveket szólaltattak meg.
Az utóbbi zeneszerző Koronázási mise című kompozíciója volt a befejező hangverseny utolsó száma, amikor a Cardinal Mindszenty és a Cantus Agriensis Kamarakórus ugyancsak közönség elé állt, hogy teljessé váljék a maradandó élményt nyújtó produkció.
Senki sem maradt adós.